Saturday, April 11, 2009

Drama di pagi ari...

1
Pagi ni dalam kul 8.30 aku terjaga...ada bunyi bising2 kat luar umah...ada suara cina maki2 sial la..babi la...
Aku pun dgn terpisat2 ngintai la kt tingkap...rupanya along tgh mintak utang kat umah jiran depan umah aku
Dia maki2 dalam bahasa cine....takot aku....lama gak dlm sejam gak dia maki2.yang jiran aku tu senyap dlm umah x bukak pintu....macam dlm drama lak..
Lama2 dia boring kot...Dia sound "lu jgn tito malam, nnti wa dtg lagi!!!lu jgn lepot polis ho!!!"
pastu dia blah....waduh.......
Yang jiran aku pon 1...kete smpai 2 bijik....rupanya utang along!!!donia....donia......

Saturday, April 4, 2009

Susah tol soklan nie....

0
How old are you?
**21 going to be 22 this May..huhu da tua rupanya
Are you single?
**single but not available
In what age do you think you will get married?
**I dont have an acctual target..juz go with the flow........
Do you think you will be married with the person you are with now?????
**Hope so,we've been 2gether so much in our life...so i think we deserve it
If not, who do you want to marry?
**Someone who can be with me until the end of time...chewahhh
Do you want a garden/beach or a traditional wedding?
**Garden would be better coz i dont really like pasir2 kat pantai + sunburn
Where do you plan to go on a honeymoon?
**Vanice bleh???hehe...depend on the budget...cuti2 Malaysia lg best kot
How many (wedding) guests do you think you will invite?
**All my relatives, friends,officemate n whoever that know me...i'm also planning a simple nice dinner with my & my hubby close friends sempena the wedding (different days-konsep santai mcm reunion dinner)wah...kuatnya berangan
Will that include your exes?
**Yes...kalau diorg nk datang, no prob
How many layers of cake do you want?
**3 would be enough...chocolate cake wif vanilla cream...nyum!nyum!
Do you prefer having the reception at a hotel or a simple place?
**At home for relatives...at hotel for all the friends
When do you want to get married, morning or evening?
**Morning...easier for my guest to attend
You'd rather have your reception outdoors or indoors?
**Indoors..kt umah aje..nama pn reception, menerima org baru masuk dlm family kite kan??
Name the song/tune you'd like to play at your wedding.
**Lagu2 selamat pengantin baru...n i would like to do the 'joget lambak' on my wedding...hehe kelazzzzzz
Do you want a solemn ceremony or a light one?
**Light one...no need to formal
Describe your ideal
**Hmm....someone who can be my bestfriend, share all my happiness & sadness, setia....lagi ape ek...love me truely madly, deeply....huhu....
Do you prefer fine dining or just the normal spoon and fork?
**Juz normal spoon and fork...like i said...i hate formal things
Champagne or red wine?
**sirap sudah ler...
Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
**1 week after wedding...need to spend time berkenalan dgn each other family member first
Money or household items?
**Household items complete set!!x yah beli lg...hehe
Who will pay for the bills?
**Both
Are you ready for married life?
**Can't wait...hihi
Do you think you will still be a virgin until you get married?
**Definately...something special for my husband only
Will you always be true to your husband?
**Yes...it's what we call love
How many kids would you like to have?
**sepasang...boy n girl
A new house for a newly wed or an old one?
**Prefer a new house...but i'm ok with rumah sewa first..
What kind of cuisine would you like for your wedding?
**Mixed..malay & wastern
Will you record your honeymoon in a CD or DVD?
**Yup...need to keep as a memoriable one

Saturday, March 28, 2009

All about me

2
Hmm....sape2 yg x knal sgt aku, meh aku nk cite sket....
Kwn2 aku mcm Nina, Hali, Yah da tau sgt la prangai aku ni....tu yg wat aku syg diorag...(hehe....bodek lebih sket.Lama x jumpa korang)
Aku ni seorang kakak kepada 2 org adikku...ank sulung.Biasanya ank sulung berdikari kan,tp aku lain sket...manja terlebih,mcm budak2 (member slalu ckp aku bdk kecik...tapi kecik setahun je pun...) Tapi aku ni baik hati kot...suka tolong org, aku pattern yang x sampai ati nk tolak klau org minta tolong...sampai kadang2 org amik kesempatan atas kebaikan aku tu..huhu...
Kalau baru knal aku msti org ingat aku pendiam...tak banyak ckap...tp aku bleh ikut rentak org la...kalau org tu jenis bnyak ckp, aku pun bleh layankan je...tp kengkawan aku sume jenis mulut 'cek bedah'....so aku pn 'cek bedah' sama la...
Lg satu...klau org baik ngan aku, aku akn baik ngan dia...klau org wat taik kat aku....aku wat 10 kali ganda kat dia...aku jenis pendendam gak la...bleh maafkan org tu, tp aku susah nak lupa perbuatan dia tu (ni sikap yg aku cuba kikis...tp dlm dunia yg kejam skang...kite xleh baik sgt...nanti kene pijak kn??)
Lg ape ek??Aku skang keje sbagai customer service coordinator kat sbuah mall baru bukak kat tpt aku.Best keje sini.Gaji sedap,keje pn agak relax sket...environment dia yg warm buat aku x kisah kalau kene keje 12jam pn (tp skang ot kene catu coz gawat)
Acctually aku ada diploma in hotel management..n aku penah keje hotel, but gaji x setimpal dgn pressure yg maha hebat, plus dgn boss aku yg agak sengal...aku decide utk lupakan seketika hotel line ni..wlaupun aku suka keje dulu lebih dari skang.Tp xpela...nk cuba jgk gain experience yg lain sket.Maybe in the future aku akan balik pd hotel line klau x dapat keje government...hehe....
Pnjangnye aku bebel......ada lg nk cite...klau masa free aku ske abiskan masa utk diri aku..coz maklumla org bekerja ni bkan bnyak masa free...aku ske basuh kete aku sampai bekilat...ckupkan tido aku yg kdg2 x ckup...n hobi baru aku...meroyan kat sini..hehe...tu pun klau aku xde date ngan bf or member2 kerja ku...diorg tu ade je plan time aku cuti...sampai mak aku kata aku x lekat kat umah
Tu je la kot citer pasal aku...panjang sgt kanh muntah ijau lak korang baca...hihi....Sayonaraaaaaaaaa

****Last but not least....aku sebenanya rindu kat adik aku kat shah alam...lama x gi melalak kat karaoke ngan dia...huk!huk!...wanie.....bila ko nak balik!!!!!

Geram di Sunday Morning

0
Aku tgh geram bangat ngan sorg mamat ni...sape lg bf aku la...slalu aku rasa dia lebihkan kengkawan dia drpd aku...
Normal ke klau lelaki lebihkan member dr awek??
Geram...geram....
Actually aku da bgtau dia arini aku nk pi beli brg sket sblum masuk keje, nk pi cc update blog aku ni,bnyk mende aku nk wat..of cos la nk pkai kete kan...
Tetiba pagi ni baru dia bgtau da jnji ngan kawan dia nk tlg amik spare part moto kt batu pahat!!
Of course la nk pakai kete...
Aku x kisah pn dia nak pakai kete janji dia isi minyak penuh2 (hehe...) tp jgn la bgtau last minit kn??Tnya la dlu kalau nk janji ngan kwn2...
Ni tak...kalau ngan kawan laju je angguk kepala.....bkn x penah dia cancel date ngan aku sbb kengkawan dia ajak lepak2 beramai2...
Kalo aku ni ada lesen moto xpe gak, bleh aku pkai moto dia tu.Ni xde....da aku stuck kat cc ni x tau sampai kul bpe...silap2 pi keje jlan kaki...GERAMNYER!!!!!!!!!!!!

Thursday, March 26, 2009

hye allzzz......

2
halu everybody...........
baru je blaja camne nak wat blog...got some inspiration from my bestfried, hali...thanks ler hali ajor aku wat blog...mklumla, aku ni buta it sket..hehe....
cite ari ni...aku kt tpt keje...boring gak coz ari ni keje sorg, member aku off lak, tu yg meroyan sorg2 tu...hehe
pg td sempt jumpa my honey jap yg baru blik dr kampung...seminggu x jmpa rindu wo...tp x dpt nak lunch sama coz dia puasa nazar la...(nazar ape?rahsia.....)
so ingt ptg ni nk teman my honey buka pose...nk makan ape ek....da la tengah kering ni
oh ye..baru ingat esok gaji!!!!haha suke aku...tp da prepare list utang yg nak dibaya....kete la, duit kutu la...da la ari tu aku ter'ambik' perfume avon kt ofis mate...utang lagi....nape la aku tergoda ngan perfume tu..huhu....nasib baik wangi...
emmm....event nk stat da kot...kene chow dlu...
 

Friends

Blog List