Saturday, March 28, 2009

All about me

2
Hmm....sape2 yg x knal sgt aku, meh aku nk cite sket....
Kwn2 aku mcm Nina, Hali, Yah da tau sgt la prangai aku ni....tu yg wat aku syg diorag...(hehe....bodek lebih sket.Lama x jumpa korang)
Aku ni seorang kakak kepada 2 org adikku...ank sulung.Biasanya ank sulung berdikari kan,tp aku lain sket...manja terlebih,mcm budak2 (member slalu ckp aku bdk kecik...tapi kecik setahun je pun...) Tapi aku ni baik hati kot...suka tolong org, aku pattern yang x sampai ati nk tolak klau org minta tolong...sampai kadang2 org amik kesempatan atas kebaikan aku tu..huhu...
Kalau baru knal aku msti org ingat aku pendiam...tak banyak ckap...tp aku bleh ikut rentak org la...kalau org tu jenis bnyak ckp, aku pun bleh layankan je...tp kengkawan aku sume jenis mulut 'cek bedah'....so aku pn 'cek bedah' sama la...
Lg satu...klau org baik ngan aku, aku akn baik ngan dia...klau org wat taik kat aku....aku wat 10 kali ganda kat dia...aku jenis pendendam gak la...bleh maafkan org tu, tp aku susah nak lupa perbuatan dia tu (ni sikap yg aku cuba kikis...tp dlm dunia yg kejam skang...kite xleh baik sgt...nanti kene pijak kn??)
Lg ape ek??Aku skang keje sbagai customer service coordinator kat sbuah mall baru bukak kat tpt aku.Best keje sini.Gaji sedap,keje pn agak relax sket...environment dia yg warm buat aku x kisah kalau kene keje 12jam pn (tp skang ot kene catu coz gawat)
Acctually aku ada diploma in hotel management..n aku penah keje hotel, but gaji x setimpal dgn pressure yg maha hebat, plus dgn boss aku yg agak sengal...aku decide utk lupakan seketika hotel line ni..wlaupun aku suka keje dulu lebih dari skang.Tp xpela...nk cuba jgk gain experience yg lain sket.Maybe in the future aku akan balik pd hotel line klau x dapat keje government...hehe....
Pnjangnye aku bebel......ada lg nk cite...klau masa free aku ske abiskan masa utk diri aku..coz maklumla org bekerja ni bkan bnyak masa free...aku ske basuh kete aku sampai bekilat...ckupkan tido aku yg kdg2 x ckup...n hobi baru aku...meroyan kat sini..hehe...tu pun klau aku xde date ngan bf or member2 kerja ku...diorg tu ade je plan time aku cuti...sampai mak aku kata aku x lekat kat umah
Tu je la kot citer pasal aku...panjang sgt kanh muntah ijau lak korang baca...hihi....Sayonaraaaaaaaaa

****Last but not least....aku sebenanya rindu kat adik aku kat shah alam...lama x gi melalak kat karaoke ngan dia...huk!huk!...wanie.....bila ko nak balik!!!!!

Geram di Sunday Morning

0
Aku tgh geram bangat ngan sorg mamat ni...sape lg bf aku la...slalu aku rasa dia lebihkan kengkawan dia drpd aku...
Normal ke klau lelaki lebihkan member dr awek??
Geram...geram....
Actually aku da bgtau dia arini aku nk pi beli brg sket sblum masuk keje, nk pi cc update blog aku ni,bnyk mende aku nk wat..of cos la nk pkai kete kan...
Tetiba pagi ni baru dia bgtau da jnji ngan kawan dia nk tlg amik spare part moto kt batu pahat!!
Of course la nk pakai kete...
Aku x kisah pn dia nak pakai kete janji dia isi minyak penuh2 (hehe...) tp jgn la bgtau last minit kn??Tnya la dlu kalau nk janji ngan kwn2...
Ni tak...kalau ngan kawan laju je angguk kepala.....bkn x penah dia cancel date ngan aku sbb kengkawan dia ajak lepak2 beramai2...
Kalo aku ni ada lesen moto xpe gak, bleh aku pkai moto dia tu.Ni xde....da aku stuck kat cc ni x tau sampai kul bpe...silap2 pi keje jlan kaki...GERAMNYER!!!!!!!!!!!!

Thursday, March 26, 2009

hye allzzz......

2
halu everybody...........
baru je blaja camne nak wat blog...got some inspiration from my bestfried, hali...thanks ler hali ajor aku wat blog...mklumla, aku ni buta it sket..hehe....
cite ari ni...aku kt tpt keje...boring gak coz ari ni keje sorg, member aku off lak, tu yg meroyan sorg2 tu...hehe
pg td sempt jumpa my honey jap yg baru blik dr kampung...seminggu x jmpa rindu wo...tp x dpt nak lunch sama coz dia puasa nazar la...(nazar ape?rahsia.....)
so ingt ptg ni nk teman my honey buka pose...nk makan ape ek....da la tengah kering ni
oh ye..baru ingat esok gaji!!!!haha suke aku...tp da prepare list utang yg nak dibaya....kete la, duit kutu la...da la ari tu aku ter'ambik' perfume avon kt ofis mate...utang lagi....nape la aku tergoda ngan perfume tu..huhu....nasib baik wangi...
emmm....event nk stat da kot...kene chow dlu...
 

Friends

Blog List